Tisdagstrion – Böcker som alla har läst, men inte jag

Alla, det är att ta i så jag får säga Böcker som många har läst, men inte jag. Och nu känner jag mig lite tjatig. Jag vet att jag har skrivit om Min kamp, första delen av Karl Ove Knausgårds självbiografiska serie, som en av de böcker jag inte hann läsa 2019. Men när jag ännu inte har läst den fast den står på min bokvagn och jag tänker mycket på den. Så…

Hundra år av ensamhet av Gabriel García Márquez har många läst, men inte jag. Jag har också nämnt den tidigare, men jag kan försäkra att jag kommer att läsa den. Jag har en reservation på biblioteket på den nya utgåvan som kommer i år.

Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj är också en bok som ofta finns i mina tankar och ändå har jag hittills inte läst ett enda dugg av Svetlana Aleksijevitj. Det retar mig faktiskt att jag inte har läst en så viktig bok som ska vara så bra. Det är kanske det tunga ämnet som har hindrat mig men jag tror att jag läser den i år.

Då får jag verkligen hoppas att när jag återkommer om var och en av de här tre böckerna så är det när jag skriver om dem efter att ha läst dem.

Alla intressanta teman till Tisdagstrion får vi från Ugglan & Boken. Gå dit så får du veta vilka böcker andra bokbloggare inte har läst fast det känns som om alla andra har gjort det.

29 kommentarer på “Tisdagstrion – Böcker som alla har läst, men inte jag

  1. Asså jag älskar ju Knausgårds Min kamp-serien, men sista delen har stått på vänt i ett par, tre år nu, faktiskt. Den är på typ 1 100 sidor, ungefär, så inget en ger sig i kast med så där, bara…
    100 år av ensamhet läste jag på 1980-talet. Såg på Babel igår att det är en nyöversättning på g.

    Gillad av 1 person

  2. Inte heller jag har läst dessa. Men boken av Svetlana Aleksijevitj skulle jag kunna tänka mig eller den om Tjernobyl skulle också kunna vara intressant.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar