Tisdagstrion – Cyklar, bilar, bussar och andra fordon

Det visade sig att jag hade tre böcker hemma som borde passa in på dagens tema. Ett roligt tema, förresten, och ni ser att jag har valt tre olika fordon.

Här sitter alltså Teresa i sin fina vita bil och tittar upp mot oss. Boken heter Sista kvällarna med Teresa och är skriven av Juan Marsé. Den handlar om en fattig småkriminell yngling som förälskar sig i den rika flickan Teresa. Ja, han är nog inte bara förälskad i själva flickan utan i den rikedom och livsstil som hon representerar. Jag har skrivit om den här boken så titeln är en länk.

Här finns också ett arbetsfordon på omslaget till En kort berättelse om traktorer på ukrainska av Marina Lewycka. Om det förekommer traktorer i romanen vet jag inte eftersom jag ännu inte har läst den, men den är med i mitt hyllvärmarprojekt i år så jag räknar med att den blir läst. Den här boken har jag haft med i Hett i Hyllan så också här är titeln en länk.

Den tredje boken är En dag ska jag ta mig någon annanstans av Karin Thunberg, och här har vi alltså en cykel på omslaget. Jag vill minnas att hon cyklar en del i boken och den har jag också skrivit om. I En dag ska jag ta mig någon annanstans tänker den sextioåriga Karin Thunberg tillbaka på när hon var ung och nygift i början av 1970-talet och funderar över hur hon var då och hur och varför hennes liv har blivit som det blev.

Om du undrar vilka fordon de andra bokbloggarna visar i sina trios kan du gå in på Ugglan & Boken för där brukar vi kommentera, allihop.

29 kommentarer på “Tisdagstrion – Cyklar, bilar, bussar och andra fordon

  1. Teresa har jag haft i hyllan, men jag undrar om den inte blivit bortsorterad – oläst. Det kanske var dumt. Traktorn har jag i alla fall kvar i hyllan, en sådan titel går ju inte att motstå. Men jag tänkte faktiskt inte alls på den när jag skulle välja min trio. Den tredje är däremot helt obekant.

    Gilla

  2. Läst en annan bok av Marina Lewycka, Två husvagnar hette den… men fordon ska väl ha motor antar jag, utesluter nog husvagn. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s