Hett i hyllan #106 – Spårvagn på Vintergatan av Niklas Rådström

Det finns många böcker av Niklas Rådström som står och väntar i bokhyllan. Det här är nog den jag kommer att läsa härnäst eftersom den är tredje delen i Rådströms trilogi romaner som har självbiografisk grund. Jag har tidigare läst Månen vet inte och Medan tiden tänker på annat och jag tyckte mycket om dem. De är fristående romaner så man kan mycket väl läsa bara en eller två av dem men jag kommer att läsa alla tre.

Från omslagets baksida:

Spårvagn på Vintergatan berättar om sökandet efter minnena av en död far. En far som bara kunde försvinna – som en julafton då han plötsligt tar tåget till Paris – och som skickar vykort från exotiska platser runt jorden. En far som är oemotståndlig när han väl dyker upp och berättar om alla märkvärdigheter han upplevt…

Spårvagn på Vintergatan är en barndomsskildring med en sällsam lyster och poetisk fantasi. Här skildras ett Stockholm på femtiotalet, där Klarakvarterens konstnärs- och journalistkretsar ses ur det lilla barnets magiskt besvärjande perspektiv.

Spårvagn på Vintergatan av Niklas Rådström, Gedins 1996.

Hett i hyllan där vi visar upp våra olästa böcker både för oss själva och andra drivs av Bokföring enligt Monika.

11 kommentarer på “Hett i hyllan #106 – Spårvagn på Vintergatan av Niklas Rådström

  1. De två första är bra så det hoppas jag att den tredje också är. Förresten återkommer Rådström även i år till en del barndomsminnen i Som har inget redan hänt. Min man läser den nu och sedan ska jag.

    Gilla

Lämna en kommentar