Tisdagstrion – Liten eller stor

Det blir två liten och en stor i min trio idag.

Först har vi En liten plats av Jamaica Kincaid. Den har jag hemma på sommarlån från biblioteket, men jag har inte hunnit läsa den än. Det är en essä där Jamaica Kincaid går till skarpt angrepp mot kolonialismen och den kom på originalspråket 1988. På svenska kom den på Stenströms samma år med titel Antigua, en liten ö. Den här utgåvan är från Tranan och kom 2016.

Stor måste också vara med i trion och då har jag valt Den store Gatsby av F Scott Fitzgerald. Den publicerades ursprungligen 1925 och har kommit i många svenska upplagor. Romanen utspelas bland nyrika amerikaner och Gatsby är en miljonär som har stora partyn utan att själv delta. En mycket bra bok som jag rekommenderar, men jag antar att de flesta redan känner till den. Det skulle inte förvåna mig om den dyker upp i fler trios idag.

Sist men inte minst (!) har vi Sagan om den lilla lilla gumman av Elsa Beskow. Den läste min mamma för mig när jag var liten och jag läste den sedan för mina barn. En klassiker.

Precis som vanligt kommer dagens tema från Ugglan & Boken.

29 kommentarer på “Tisdagstrion – Liten eller stor

  1. Sagan om den lilla lilla gumman är jag helt säker på att jag har läst. Det blev mycket Elsa Beskow när jag var liten.

    Gilla

  2. tänkte inte på varken den lilla gumman eller Den store Gatsby. Kincaid kände jag faktiskt inte till. det var väl dumt av biblioteket att inte reparera golvet under själva pandemin

    Gilla

  3. Den store Gatsby har jag ju i hyllan, jag som inte hittade en enda bra titel där. Den Lilla lilla Gumman är en stor favorit!

    Gilla

Lämna en kommentar