Tisdagstrion – Huvudstäder

Tre huvudstäder har vi här och jag har läst alla tre böckerna, men skrivit om två av dem på bloggen.

Den jag inte har skrivit om är boken i mitten, Nätter i Reykjavik av Arnaldur Indridason. Den läste jag innan jag började blogga. Det är en deckare där polisen Erlendur Sveinsson är huvudperson. Han har precis tagit polisexamen och jobbet som polis är tufft, men Erlendur kan inte släppa ett ouppklarat dödsfall. En uteliggare har hittats död och ingen tycks bry sig om vad som egentligen har hänt. Nätter i Reykjavik kan endast köpas som E-bok hos nätbokhandeln. Finns förstås på bibliotek.

Berlin Alexanderplatz av Alfred Döblin har jag nyligen läst och skrivit om. En bra bok från 1920-talets Berlin.

Misstag i Moskva är en kortroman (eller långnovell) av Simone de Beauvoir. Om ett par i sextioårsåldern som reser till Moskva på 1960-talet för att besöka mannens dotter. En bok som jag tycker är läsvärd fast den inte gjorde så stort intryck på mig.

Det var mina tre huvudstäder, Berlin, Reykjavik och Moskva. Men som vi alla vet finns det fler än så och om du klickar in dig på Ugglan & Boken får du tips om fler böcker från världens huvudstäder.

25 kommentarer på “Tisdagstrion – Huvudstäder

  1. Nätter i Reykjavik är den enda jag har läst i din trio och där har jag läst hela serien. Det är något med det isländska som lockar mig.

    Gilla

  2. har också med Misstag i Moskva. Berlin Alexanderplatz har jag sett som TV – serie för många år sedan när barnen var små. om måndagskvällarna fick barnen gärna riva huset om de ville. då satt päronen klistrade vid TV – rutan och såg den fantasttiska serien.

    Gilla

  3. Har inte läst någon av dessa tre, men Berlin Alexanderplatz finns på läslistan och en Indriðason ska jag försöka klämma när månadens språk är isländska (har Kvinnan i grönt i hyllan).

    Gilla

  4. Hmmm… Huvudstäder… Av dina tre har jag inte läst en enda. Men om jag skulle skriva om tre huvudstadsböcker skulle det bli…Stockholmssyndromet av Janne Olsson, Himmel över London av Håkan Nesser och PA Fogelströms Stad-serie, som är en helt underbar serie historiska böcker om Stockholm. Eller, om det måste vara tre olika städer, Farväl till Berlin av Christopher isherwood. 😛

    Gilla

  5. Fogelströms serie betydde mycket för mig när jag var tonåring. Himmel över London var det också någon annan som hade idag, men jag har inte läst den.

    Gilla

  6. Berliln Alexanderplatz har jag sett som serie på tv och skulle gärna läsa boken också. Läste många av Indridasons böcker en gång i tiden men är osäker på om jag läst just den där. Tack för tips!

    Gilla

Lämna en kommentar