Tisdagstrion – Kvist eller gren i författarens efternamn

Två författare som var man och hustru flankerar här Loranga, Masarin och Dartanjang av Barbro Lindgren, en barnbok som jag tyckte mycket om när mina barn växte upp. En anarkistisk crazyhistoria skriver förlaget. Boken publicerades redan 1969 men jag måste ha läst den på 1980- och 90-talet.

Till vänster har vi så En älskares dagbok av Sven Lindqvist (1932-2019). Inte för att jag minns så mycket, men när jag läste den för länge sedan tyckte jag att den var bra. Boken publicerades första gången 1981.

Tecknens rike av Cecilia Lindqvist (1932-2021) läste jag däremot för ett par år sedan eftersom jag ville läsa de skönlitterära vinnare av Augustpriset som jag inte redan hade läst. Tecknens rike hör egentligen till kategorin facklitteratur, men det var den första boken som fick Augustpriset och då var det inte uppdelat. Därför läste jag också den och det ångrar jag inte. En fin bok.

Hos Ugglan & Boken hittar du fler böcker av författare med kvist eller gren i efternamnet.

23 kommentarer på “Tisdagstrion – Kvist eller gren i författarens efternamn

  1. Jag vet ju att Barbro Lindgren var stor när jag växte upp, men jag tror minsann inte att jag har läst något av henne. Lite osäker är jag på några av hennes böcker för jag har väldigt tydliga bilder i mitt huvud av omslagen.

    Gilla

  2. Har läst alla i din trio, har för mig att jag störde mig på något i älskar-boken men minns inte på vad. Hade det något med att det blev en skitig skildmässa???? Hans avlagda hustru har gjort en stor insats med den där boken.

    Gilla

  3. och vi läste Barbro Lindgrens serie VLMF och så vidare. vi älskade den! Cecilia Lindqvist var här och berättade om Tecknens rike. och ändå glömde jag dem båda två!

    Gilla

  4. Har också funderat på att läsa Tecknens rike (av samma anledning), och Barbro Lindgren gillar jag verkligen, både hennes böcker för barn och för vuxna.

    Gilla

Lämna en kommentar