Hett i hyllan #243 – Medicinska memoarer

P C Jersild är inte bara författare utan också läkare, och här är alltså hans medicinska memoarer.

Från omslagets baksida:
Det var inte läkare jag ville bli som ung – utan författare. Men jag måste ju försörja mig. Därför har jag vid sidan av mitt liv som författare haft ett annat liv, ett andraplansliv, det medicinska. Det är vad Medicinska memoarer handlar om. Hur det var att läsa medicin och som ung läkare kastas in i situationer man inte var vuxen. Jag skriver om professorer jag mött, patienter jag minns och debatter jag haft, inte minst om dödshjälp och transplantationer.

Först när jag såg den här boken tänkte jag att det där är inget för mig. Det var min man som hade köpt den. Men nu tänker jag annorlunda. Jag tror att P C Jersilds medicinska memoarer kan vara intressanta även för en icke medicinare. Dessutom skriver han också om hur några av hans romaner med medicinsk anknytning kom till. Som Babels hus till exempel. Det är helt klart intressant och doktorer träffar vi ju allihop under livets gång, så det kan kanske vara spännande att ta del av en sådans liv.

Medicinska memoarer av P C Jersild, Bonniers 2006.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

8 kommentarer på “Hett i hyllan #243 – Medicinska memoarer

  1. Jag visste ju att han var läkare, också, men jag hade ingen aning om att han skrivit en bok om det. Kan nog vara intressant, men frågan är väl om man egentligen vill veta hur det funkar på en sjukvårdsinrättning …

    Gilla

Lämna en kommentar