Hett i hyllan #256 – The Man from Berlin

Vad är nu detta som har letat sig in i vår bokhylla? Jo, det är den första boken i en serie där Gregor Reinhardt är huvudperson. Tiden är andra världskriget och Gregor Reinhardt är tysk underrättelseofficer. En ganska ovanlig hjälte, om han nu är det i boken.

Författaren Luke McCallin föddes i England, växte upp i Afrika, fick utbildning på olika håll i världen och har arbetat som biståndsarbetare för FN, läser jag på hans hemsida. I sina böcker undersöker han vad som händer med vanliga människor när de utsätts för onormal press. The Man from Berlin utspelas i Sarajevo 1943.

Citat från bokens baksida:
Reinhardt manoeuvres his way though a minefield of political, military, and personal agendas, as a trail of dead bodies leads him to a secret hidden whithin the ranks of the powerful – a secret they will do anything to keep.

Kommer jag att läsa den här boken? Tveksamt.

The Man from Berlin av Luke McCallin, No Exit Press 2014.
Boken publicerades första gången 2013.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

8 kommentarer på “Hett i hyllan #256 – The Man from Berlin

  1. Verkligen en ovanlig huvudperson, en tysk officer under andra världskriget. Skulle nog också ha känt mig tveksam till att läsa den.

    Gillad av 1 person

    1. Absolut ovanlig. Men det är inte att han är tysk som håller mig tillbaka, det är att jag känner att detta inte är den slags litteratur som jag helst vill ägna mig åt.

      Gilla

Lämna en kommentar