Hett i hyllan #33 – Ridå

Äntligen en kvinnlig författare i Hett i hyllan! Här har vi alltså mer spänningslitteratur och denna gång av Agatha Christie. Det kan vara ganska svårt att komma ihåg vilka böcker man har läst och när det gäller deckare är det extra svårt, men jag är tämligen säker på att jag inte har läst Hercule Poirots sista fall, så här har jag en riktig godbit att ta till när jag känner för det.

Enligt baksidestexten kommer Hercule Poirot tillbaka till det lantliga Styles som gammal man. I fem olika mordfall under de gångna åren har en viss person funnits i bakgrunden. Det är alltför många fall för att det skulle bero på slumpen. Nu har samma person dykt upp just på Styles.

Bokens engelska titel är Curtain och den kom ut 1975, året innan Agatha Christie gick bort.

Ridå – Hercule Poirots sista fall, Bonniers 1977. Översättning Sonja Bergvall

Hett i hyllan sköts av Bokföring enligt Monika.

8 kommentarer på “Hett i hyllan #33 – Ridå

  1. Osäker på om jag läst den. Vet att jag läste ganska många Christie i min ungdom, men minns få av titlarna. Har tänkt att jag ska läsa lite Christie igen. Det är trevligt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s