Utmaningar och nyårslöften

Nyårslöften är inget som jag brukar ge och tidigare tyckte jag att utmaningar när det gäller att läsa bara var fånigt. Men kanske har jag blivit påverkad av andra bokbloggare för nu tycker jag att det både kan vara roligt och givande.

Förra årets utmaning Hyllvärmare 2019 gick bra. Alla tolv, som jag hade valt ut, blev lästa och jag är glad över att jag läste just de böckerna så jag kommer att ställa mig en ny hyllvärmarutmaning i år.

Sedan har jag utmaningen En dikt om dagen. Ja, ungefär så där. Det är inte alltid det passar att läsa en dikt, men oftast gör jag det och det är ett sätt för mig att verkligen läsa poesi. Det kommer jag att fortsätta med.

Jag har också utmaningen En novell i månaden. Ett bra sätt för mig att läsa noveller. Annars blir det mest bara romaner. Det kommer jag att fortsätta med det här året.

Om ni är intresserade vore det kul om ni deltar i mina utmaningar. Annars finns det många fler bokliga utmaningar på nätet

Ugglan & Boken har en ambitiös novellutmaning, Läs en novell, där hon har gjort en lång lista över ämnen såsom Läs en novell som utspelar sig vid kusten eller Läs en novell som är översatt från franskan. Ämnena är från förra årets lista men jag antar att det kommer en i år också. Bokföring enligt Monika har Finnish that series, alltså att läsa bokserier till slut. Kaosutmaningen är en annan läsutmaning med en lång lista med ämnen för böcker, t ex. blått omslag eller Läs en feministisk bok. Förra året sköttes den av Mina skrivna ord. och så har vi Boktolvan som går ut på att läsa tolv författare som man aldrig har läst något av tidigare. Sist men inte minst har Mia som driver bloggen Mias bokhörna startat utmaningen Read old books. Den påminner om Hyllvärmare2020.

Det finns mycket att välja på om man vill ha läsutmaningar. Själv kommer jag att fortsätta med mina tre: Hyllvärmare2020, En dikt om dagen och En novell i månaden. Och så kommer jag att titta in hos Mia ibland.

4 kommentarer på “Utmaningar och nyårslöften

  1. En dikt om dagen var en fin utmaning! Jag har en förhoppning om att faktiskt göra det via min ”A Poem for Every Night of the Year”, men jag har inte gjort det till en utmaning, bara en ambition. Jag har på tok för många utmaningar igång alla redan, ha ha! Här ser du en som tagit sig vatten över huvudet. God fortsättning på 2020!

    Gillad av 1 person

    1. Bara man kan komma upp till ytan och hämta lite luft ibland så … Nej, allvarligt talat är det väl kanske ändå bättre att utmana sig lite för mycket än inte alls?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s