
Tillbaka till den vanliga hyllan och där har vi ställt den här boken på D som i Doyle bara för att vi skulle komma ihåg att vi har den. Boken handlar om hur det gick till att Sherlock Holmes blev så populär och känd.
Arthur Conan Doyle publicerade En studie i rött 1887 och sammanlagt skrev han 56 noveller och fyra romaner om Sherlock Holmes. Doyle var utbildad läkare men försörjde sig så småningom som författare. Som vi alla vet har Sherlock Holmes blivit ikonisk och jag är mycket intresserad av den här boken. Ändå står den i hyllan, oläst. På baksidan läser jag:
Det här är boken om de män och kvinnor som lade grunden till succén och fick Sherlock Holmes att bli en av världens mest kända symboler. En fascinerande skildring, som till stora delar bygger på tidigare opublicerat material, av det mer än sekellånga spelet bakom kulisserna. En tragisk historia om en man som försökte fly från sin egen skapelse, om ett arv som förstörde livet för en hel släkt.
Boken handlar också om skådespelare, författare och fans som ständigt har förnyat Sherlock Holmes-gestalten. Mycket intressant alltihop. Det gäller bara att se till att jag läser den.
Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström, Piratförlaget 2013.
Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.
Och sedan får jag avsluta med att önska er en fin påskhelg trots alla begränsningar och svårigheter som vi har just nu. Jag stannar hemma och reser endast i böckernas värld.
Den känner jag igen, men jag har inte läst den. Vet egentligen inte om jag vill heller 🙂
GillaGilla
Man ska inte tvinga sig allt för mycket. 🙂
GillaGilla
lyssnat på experten Mattias Boström på Stadsbiblioteket, en rejäl bibbla, en lite tunnare av Dorothy L Sayers:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2014/06/sherlock-sayers-sant.html
GillaGilla
Åh, Dorothy Sayers om Sherlock Holmes. Det vore något att läsa,
GillaGilla
trevlig påsk, inte ens påskmusik i kyrkan… badade i badhuset med son och barnbarn igår, riktigt Påsklovskul i simhallen: personalen hade plockat fram extra roliga vattenleksaker, jättekrokodil, tåg, stora runda blad, när flickorna satt och flöt på bladen så såg de ut som tumme-Lisor! 🙂
GillaGilla
Så trevligt. Julbadet har jag hört talas om och nu finns det påskbasar också.
GillaGilla
Den skulle jag vilja läsa.
GillaGilla
Jag också, så jag får väl se till att jag gör det någon gång. 🙂
GillaGilla