Tisdagstrion – De senaste böckerna som jag fick hem

Nu är Tisdagstrion igång igen och den här veckan vill Ugglan & Boken veta vilka böcker som har hittat hem till oss alldeles nyligen. Här är tre böcker som nyss kom till mig, en lånad, en fådd och en som jag har köpt.

The boy who followed Ripley av Patricia Highsmith. Min man håller på med att läsa Ripleyböckerna och nu har han kommit till den fjärde. Eftersom jag misstänkte att jag inte hade läst den ville jag också göra det. Jag uppskattar Patricia Highsmiths böcker om Tom Ripley. Thrillerunderhållning med kvalitet. Den boken är lånad från biblioteket.

Transformationen av Magic Frigren. Det här är något mystiskt magiskt har jag förstått. Från baksidestexten: Vad händer när livet inte blir som man tänkt sig? Melly, en ung vilsen kvinna får rådet att byta miljö för rekreation. Istället invigs hon i en värld av märkliga hemligheter. Besynnerliga symboler hittas bakom en tavla. Ett dolt rum upptäcks. En mystisk dagbok är på villovägar. Den här boken har jag fått av författaren själv. Tack, Magic Frigren!

Hjärtat stannar sist av Margaret Atwood. Den ska handla om ett ungt par som drabbas hårt när den ekonomiska krisen slår till. De får erbjudande att delta i ett socialt experiment. Om de skriver under ett livstidskontrakt får de arbete och bostad sex månader om året, men de övriga månaderna måste de tillbringa i ett fängelse varje år. Det låter som en inte helt önskvärd framtid men jag ser fram emot att läsa den. Margaret Atwood tillhör mina favoriter och den här boken har jag köpt.

Och nu är jag nyfiken på vad de andra bokbloggarna har fått tag på.

29 kommentarer på “Tisdagstrion – De senaste böckerna som jag fick hem

  1. Transformationen har jag läst och Atwoods bok blir jag nyfiken på, Atwoods böcker har iofs den effekten för det mesta. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s