Tisdagstrion – Fiktiva karaktärer jag kan tänka mig att döpa ett husdjur efter

Idag följer jag inte temat troget men jag hoppas att det går bra ändå. Så här är tre fiktiva karaktärer som husdjur har fått namn efter och en karaktär som jag inte tror bidrog till husdjurets namn, men som heter likadant.

Först har vi Hans och Greta. När jag var liten hade vi två undulater som hette Hans och Greta. Hans var grön och Greta var blå. Hon la ägg och vi var så förväntansfulla, men en dag låg hon död i buren. Stor förtvivlan förstås.

När jag var riktigt liten hade vi en katt som hette Måns. Det berodde absolut på Pelle Svanslösböckerna att katten skulle heta Måns fast den var en hona. Hur det kunde komma sig att det var just Måns, denne elaka katt, som vår fina katt skulle få namn efter, det minns jag inte.

Min man hade en gång en hund som hette Jack. Jag tvivlar på att den var döpt efter Ulf Lundells romanfigur, men samma namn är det i alla fall. Boken Jack har jag skrivit om och den texten hittar du här.

Nej, jag kunde inte tänka ut något annat än detta, men om du går till Ugglan & Boken så hittar du nog en massa fiktiva karaktärer som de andra bokbloggarna kan tänka sig att namnge sina husdjur efter.

Den fina bilden på Hans och Greta som är något beskuren här har Arthur Rackham gjort.

34 kommentarer på “Tisdagstrion – Fiktiva karaktärer jag kan tänka mig att döpa ett husdjur efter

  1. Min farfar hade en hund som hette Jack ( och en till som hette Dennis). Min morfar och gammelfarfar delade vårdnaden om en katt som hette Pella. Katten var döpt till Pelle men visade sig vara en honkatt.

    Gilla

  2. Bra namn! Jag kom på i efterhand att vi haft undulat vi också. Den fick namnet Kiwi eftersom den var mestadels grön som en kiwi. 😀 Måns är väl den mest spännande karaktären, anti-hjälte och lite mer komplex.

    Gilla

  3. Jag gillade att läsa om Pelle Svanslös när jag var liten. Jack är en fint hundnamn, tycker jag. Kom precis på att familjen i Lilla huset på präriens hund heter just Jack.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s