Hett i hyllan #77 – Stinas möten

Tröttnat du inte på att intervjua, frågar folk mig ibland. Nej det gör jag inte. Jag kan tröttna på omständigheter kring en intervju, men att möta en människa tröttnar jag nog inte på förrän det är dags att dö.

Att intervjua celebriteter och andra svårfångade typer kräver framförallt psykologisk insikt, uthållighet och mod. Det journalistiska är bara en liten del. Jag hoppas att den här boken ska förklara varför.

Så skriver Stina Lundberg Dabrowski i förordet till den här boken som ska handla om vad som egentligen hände bakom kulisserna när hon träffade personer som Khadaffi, Nelson Mandela, Margaret Thatcher, Arnold Schwarzenegger, Jane Fonda, Hillary Clinton med flera.

Stina Lundberg Dabrowski har arbetat som journalist och programledare på TV. Hon har fått flera journalistpriser och hon har arbetat som professor i TV-produktion på Stockholms dramatiska högskola. En spännande och stark människa, absolut, och jag tror att den här boken kan vara både intressant och underhållande. Blir den läst någon gång? Ja, det tror jag.

Stinas möten av Stina Lundberg Dabrowski, Piratförlaget 2006.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

10 kommentarer på “Hett i hyllan #77 – Stinas möten

  1. Jag har läst den här boken och gillade den. För mig passade det perfekt att läsa en eller två intervjuer i taget, för det tog emot att sträckläsa den. Stina har verkligen skinn på näsan och har hamnat i en del väldigt märkliga situationer. Intressant bok.

    Gilla

    1. Ja du kan ju göra en bedömning som yrkesmänniska. Jag hoppas att den är trevlig och nöjsam i alla fall. Men du har helt rätt i att det var länge sedan. Åren går …

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s