Hett i hyllan #88 – Hjärtat i vår vänskap

Den här boken tillhör dem som jag hittade på bibliotekets bokbytardisk. Jag hade faktiskt aldrig hört talas om Anna Gavalda fast hennes böcker har sålt i stora upplagor och hon har vunnit flera priser. Jag blev nyfiken när jag såg boken och tog hem den, men ännu har jag inte läst den. Anna Gavalda är en fransk författare och hon har skrivit både romaner och noveller.

Jag läser på omslagets baksida:

Billie och Franck växer upp i en liten håla på landsbygden långt från Paris. Billie bor i husvagn, Franck är den lille bögen som ingen bryr sig om. Hon försöker förtvivlat bli upptagen i flickornas gemenskap, han är en mild enstöring. Att de skulle bli vänner var det ingen som trodde. Men när de väl möts utvecklar de en vänskap som följer dem upp i vuxen ålder.

Vill jag läsa den här boken? Ja. Men när det blir vet jag inte.

Hjärtat i vår vänskap av Anna Gavalda, Bonniers 2015. Översättning: Maria Björkman.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

14 kommentarer på “Hett i hyllan #88 – Hjärtat i vår vänskap

  1. Jag läste den här boken för rätt många år sedan och tyckte att den var lite så där. Ibland jättebra och ibland mindre bra.
    Kolla tjejen på omslaget. Ser jätteskumt ut att hon har allt hår ner över ansiktet. Hur har de satt ihop den bilden egentligen?

    Gilla

  2. Jag hade hört mycket gott om henne, men den enda bok jag läst av henne var inte i min smak. Men tyvärr händer det ofta för mig med fransk litteratur. Sonen har läst (på franska!) och tyckte mer om än jag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s