Vad har de för sig på biblioteket?

Det är inte lätt att se vad den här bilden föreställer. Att fotografera genom fönster en solig dag är svårt. Men jag får ju inte komma in! Lite surt känns det faktiskt att när jag nu börjar komma ut i verklighen, har fått min första dos och får den andra om drygt två veckor och smittspridningen går ner – då stänger de huvudbiblioteket under hela sommaren för golvrenovering.

Det behövs säkert och det kommer nog att bli fint. Att det är ett omfattande arbete förstår jag. Linköpings huvudbibliotek hade Sveriges största trägolv till ytan när det invigdes för 21 år sedan. Dessutom är ju biblioteket fullt med böcker. Det jag kan se genom fönstren är att de har rullat hyllor ut till kanten och att det är en stor, tom golvyta där inne. Jag vet också att de måste packa ner en del böcker.

Så beställa en bok från huvudbiblioteket kan man inte göra på länge. Som tur är har vi tillgång till hela Östergötlands bibliotek samt Tranås. De har ställt ut beställningshyllor i foajén som har stengolv och där kan man hämta beställda böcker som har kommit in. Dessutom kunde man låna böcker från huvudbiblioteket och få dem på ett superlångt sommarlån. Jag har boklån som inte löper ut förrän i september.

Så är läget. Jag får glädja mig på andra sätt vilket egentligen inte är så svårt när det är sommar och grönt.

5 kommentarer på “Vad har de för sig på biblioteket?

  1. Tur att du hann hamstra sommarläsning…. Några av Göteborgs 25 bibliotek stängs ju på sommaren, men man kan beställa från alla till sitt hembibliotek gratis. Fast rotationen lite sämre under sommaren. Mina beställningar hamnar på ett annat bibliotek under sommaren. Här blir det strandbibliotek vid havet också, mysigt.

    Gilla

  2. Tur i oturen att du kan låna annorstädes! Men dumt att golven behöver fixas just nu… Det har väl som allt annat varit skjutet på framtiden. Hoppas det blir fint och bra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s