Hett i hyllan #117 – Self-Consciousness

Här har jag hittat en memoarbok av John Updike och den består av sex essäer: A Soft Spring Night in Shillington, At War with My Skin, Getting the Words Out, On Not Being a Dove, A letter to My Grandsons och On Being a Self Forever.

John Updike (1932-2009) var en amerikansk författare. Han har skrivit en lång rad romaner, noveller, dikter, essäer och också barnböcker och han är flerfaldigt prisbelönt. Mycket av det han har skrivit är översatt till svenska. Det enda jag har läst av honom är romanen Haren springer som är den första i en svit på fem romaner som handlar om Harry ”Rabbit” Angstrom. Den här självbiografiska boken lockar mig, men kanske är den tungläst? Borde jag kanske hellre läsa något annat av John Updike? Nästa bok i Haren-sviten, Haren återställd?

Self-Consiousness av John Updike, Random House Trade Paperbacks 1989.

Översatt till svenska finns Self-Consciousness endast som talbok.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

9 kommentarer på “Hett i hyllan #117 – Self-Consciousness

  1. Läser ”tegelstenen” -Vardagar 3 och har nu bara några sidor kvar att läsa pust och stön. -Vad är det som gör att jag läst både 1:an, 2:an och snart 3:an? Har sedan Johanna Bergströms – Utan mig har hon ingen. Sedan läser jag av och till LEK & SKAPA & LÄS av hjärtans lust. Av Lenah Margård som just kommit ut och där jag är en av medförfattarna

    Gilla

  2. John Uodike har jag för mig att jag har läst något av. För väldigt längesedan. Ja, just det… Häxorna i Eastwick har jag ju både läst och sett 🙂 Känns inte som att jag vill läsa hans memoarer, men jag läser väldigt sällan den typen av böcker.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s