Tisdagstrion – Känslor i boktiteln

Men det här är väl ändå ett svårt tema, tänkte jag först, men det visade sig att det var det inte alls. Ganska snart hade jag hittat tre titlar och det blev alltså dessa:

S/Y Glädjen av Inger Afvén läste jag för länge sedan, om den kuvade kvinnan och mannen som ska klara allt och det unga paret som har råkat ut för en stor sorg. En ganska så hemsk historia, men bra. Den publicerades 1979 och filmatiserades 1989.

Eufori – en roman om Sylvia Plath av Elin Cullhed. En läsvärd bok som jag har läst i år.

Och så Indignation av Philip Roth. Den har jag skrivit om flera gånger här på bloggen, så vitt jag minns. Men den är värd att nämnas igen.

Så då har vi alltså glädje, eufori och indignation i min trio. Om du klickar in dig hos Ugglan & Boken hittar du fler böcker med känslor i titeln.

24 kommentarer på “Tisdagstrion – Känslor i boktiteln

  1. Eufori tänkte jag inte alls på, trots att jag lyssnade på den helt nyligen. s/y Glädjen tänkte jag däremot på, men eftersom jag inte har läst den eller har den på någon läslista så valde jag bort den – men jag borde kanske läsa den? Roth känner jag ju till, men inte just den boken.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s