Hett i hyllan #128 – The Science of Michael Crichton

Berömda författare och berömda böcker kan det också finnas böcker om. Ulysses som jag just håller på med att läsa är ett sådant exempel. Det finns väl hur mycket som helst skrivet om den boken. Men nu visar det sig att vi också har en bok i hyllan där delar av Michael Chrichtons författarskap diskuteras, The Science of Michael Chrichton. Jag har inte läst något av honom, men jag har förstått att det ligger en del kunskap på vetenskapliga områden bakom många av hans böcker. Den här boken är en antologi, redigerad av Kevin R. Grazier som arbetar på NASA och är vetenskaplig rådgivare åt tv-bolag som kör science-fictionserier.

Från bokens baksida:

In The Science of Michael Crichton, leading scientists and science writers discuss and explore Crichton’s treatment of science. Ray Kurzweil, celebrated computer scientist and inventor, considers man-machine interfaces and virtual reality as portrayed in The Terminal Man and Disclosure. Leading anthropologist Ian Tattersall examines Crichton’s portrayal of Neanderthals in Eaters of the Dead. Artificial life guru Larry Yaeger debates the portrayal of artificial life in Prey (which cites Yaeger’s work in its bibliography).

Kanske är den här boken bara intressant för Michael Crichtonentusiaster? I alla fall bör man nog ha läst en del av hans böcker först. Att bara ha sett Jurassic Park räcker nog inte som motivering.

The Science of Michael Crichton – An Unauthorized Exploration into the real Scince Behind the Fictional Worlds of Michael Crichton. Edited by Kevin R. Grazier. Benbella books 2008.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

6 kommentarer på “Hett i hyllan #128 – The Science of Michael Crichton

  1. Michael Crichton har jag läst någon bok av, dock inte Jurassic Park 😁 För att inte tala om att jag har sett alla säsonger av Cityakuten, som han skapade.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s