Tisdagstrion – Maj (En bok på varje bokstav)

Månaden maj är en härlig tid, men uppgiften är inte att hitta vårlika böcker eller försommarböcker utan en bok med titel som börjar med var och en av bokstäverna i maj.

M alltså.
Mitt första liv av Bodil Malmsten. Inte nog med att det är en bra självbiografisk bok. Författarens namn börjar också på M. Jag läste den för ett par år sedan som en av böckerna i mina årliga hyllvärmarprojekt och det ångrar jag inte. Titeln är en länk till min text om boken.

Därnäst komme A.
Alias Grace av Margaret Atwood. En bra bok om ett brott för länge sedan och om fattiga kvinnors villkor på 1800-talet. Grace är en fascinerande gestalt som forsätter att mystifiera när boken är slutläst. Titeln är en länk till min text om boken.

Och sista bokstaven är J
Jackie av Anne Swärd. Det är den senaste romanen av författaren. Den kom 2020 och handlar om en ung kvinna som hamnar i ett misshandelsförhållande. Titeln är en länk till min text.

Det var riktigt roligt att botanisera bland böckerna som jag har läst sedan jag började blogga för att hitta titlar på maj månads bokstäver. Om du vill se vilka titlar andra bokbloggare har valt kan du titta in hos Ugglan & boken.

28 kommentarer på “Tisdagstrion – Maj (En bok på varje bokstav)

  1. Alias Grace har jag läst och gillat (men minns faktiskt inte så mycket av boken nu). Malmstens bok blir jag sugen på – har precis sett Ellen Sundbergs konsert med tonsättningar av Bodil Malmstens dikter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s