Hett i hyllan #173 – Tiden är ingenting

Då är vi tillbaka hos Hans Alfredson och nu tittar vi på hans roman Tiden är ingenting. Som ni ser är undertiteln En släktsaga. Från omslagets baksida:

Hans Alfredsons nya bok är en brett upplagd släktkrönika där läsaren får stifta en nära och bestående bekantskap med åtta generationer av familjen Brosse, verksamma under drygt etthundrafemtio år, från förra delen av artonhundratalet fram till november nittonhundraåttio. …

… Karl Brosse, född 1923, är bokens berättare. Han lyfter fram och levandegör representanter för olika generationer och låter dem understryka viktiga händelser. Familjen Brosse har en stark förankring i den skånska landsbygden, där huvuddelen av handlingen utspelas, med förgreningar i senare generationer till Helsingborg och Stockholm.

En av mina närstående har läst boken och skrattade en del under tiden. Den är tydligen ganska full av Alfredsonska skämt. Och om det är så att humorn i boken tilltalar en så kan man nog få ganska nöjsam läsning. Det återstår att se hur jag reagerar, för läsa den ska jag – någon gång.

Tiden är ingenting – en släktsaga av Hans Alfredson, Wahlström & Widstrand 1981.

7 kommentarer på “Hett i hyllan #173 – Tiden är ingenting

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s