Hett i hyllan #180 – Krigshundarna

De hade svetsats samman redan under inbördeskriget i Kongo. Gång på gång återvänder de till Afrika för att mot god betalning utöva sitt yrke. Det enda de kan är att döda. De behärskar det till fulländning.

Den här thrillern av Frederick Forsyth handlar alltså om ett gäng legosoldater. Den kom på originalspråket redan 1974 och på svenska 1985, men tyvärr kan man inte säga att storyn verkar inaktuell. Sånt händer också idag. De här männen får i uppdrag att ordna en statskupp i det fiktiva landet Zangaro. De ska störta den halvgalne, diktatorn som är styrd av ryssarna och som kontrollerar landets fyndigheter av platina. Men det går visst inte riktigt så som deras ledare tänkt sig.

Vill jag läsa den här boken? Jag tror nästan inte det. Om jag vill läsa en spännande bok väljer jag nog hellre något annat.

Krigshundarna av Frederick Forsyth, Bonniers 1985. Översättning: Claës Gripenberg.

Hett i hyllan där vi tittar närmare på våra olästa böcker drivs av Bokföring enligt Monika.

14 kommentarer på “Hett i hyllan #180 – Krigshundarna

  1. Kanske har jag läst något av Frederick Forsyth, eller sett nån film, krig verkar aldrig bli inaktuell… fast svenska regeringen trodde det, för några år sedan och avskaffade försvaret, men då kom IS och terrorister… och nu annat, men hur mycket orkar man läsa om det?men

    Gilla

  2. Den boken hade sambon med sig i hemmet, men den finns inte kvar här längre. Jag läste den aldrig, eftersom jag läst annat av Forsyth och inte gillat alls.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s