Hett i hyllan #193 – En av oss sover

Så gräsligt länge den här boken har stått på min bokvagn och väntat! Och den ska ju vara bra, har jag hört. Den handlar om kärlek och ska vara mycket fint skriven.

På baksidan läser jag detta:

Att gå över åkern i dag, när snön knarrar, att gå där en sommar. Att det är dina ögon som ser mina fotsulor. Att landskapet egentligen är du. Att du ligger i en säng i Köpenhamn, att det är kväll, och att du lyfter hennes hand från din bröstkorg när hon har somnat. Eller bara tanken på det. Eller tanken på henne, som går genom samma gräs. Eller att vända sig om och se att det inte har funnits någon där. Jag vänder mig om och tittar bakåt. Mellan skogen och mig ligger snötungan och skvallrar om mina steg som skvallrar om något annat. Vad kan jag inte riktigt få grepp om. Dig, dig skulle det kunna vara.

En av oss sover är kanske inte helt lätt att läsa, men antagligen värd besväret. Jag tror att den är sorglig.

Josefine Klougart (1985-) är en dansk författare som skriver poesi och prosa på ett poetiskt, lyriskt sätt. Tre av hennes romaner är översatta till svenska. Det finns också en översatt novell, utgiven av Novellix.

En av oss sover av Josefine Klougart, Bonniers 2014. Översättning: Johanne Lykke Holm.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

5 kommentarer på “Hett i hyllan #193 – En av oss sover

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s