Nytt i bokhyllan

Men titta vad som har kommit in i vårt hem tack vare en god vän som skulle flytta och rensade sina bokhyllor! Hur den ska få plats i våra vet jag inte. Boken är på mer är 1000 sidor, men det är ändå roligt att ha den. Innan boken kom hit hade jag aldrig hört talas om författaren George W. M. Reynolds (1814-1879). Han var samtida med Dickens som föraktade hans skriverier och det gjorde kritikerna också. Men Reynolds var länge den mest populära författaren i England. The Mysteries of London såldes i små billiga häften som kom ut varje vecka. Dåtidens motsvarighet till dagens tv-serier kanske man kan säga. Berättelsen handlar om dåtidens London från slumkvarter och fängelse till aristokratin och maktens rum och korridorer.

Hjälten i The Mysteries of London, är en ung man som kommer i kontakt med svindlare, prostituerade, liktjuvar och mördare medan han kämpar mot diverse svårigheter för att vinna kvinnan som han älskar. Den här volymen ska innehålla den oavkortade texten av den första serien av The Mysteries of London. Den är illustrerad.

The Mysteries of London av George W. M. Reynolds, Valancourt Books 2013. Förord: Louis James. Kommentarer: Dick Collins.

4 kommentarer på “Nytt i bokhyllan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s