Tisdagstrion – Uniform

Tre böcker där det förekommer uniformer alltså, det är vad Ugglan & Boken har givit oss som tema och här är mina:

Översten av Ola Larsmo har jag inte läst, men jag har läst två andra böcker av Larsmo och jag vill absolut läsa fler. Översten handlar om Knut Oscar Broady, en svensk som emigrerade till USA och som deltog i det amerikanska inbördeskriget. Översten publicerades 2020.

Polis, polis potatismos av Maj Sjöwall (1935-2020) och Per Wahlöö (1926-1975) läste jag på 1970-talet. Den kom just 1970 och var den sjätte boken i polisserien med Martin Beck. Den har också blivit film, liksom flera andra titlar av Sjöwall/Wahlöö.

Än finns det hopp av Karin Wahlberg är den första romanen i en serie om hittills tre böcker om lasarettet i den fiktiva staden Ekstad på 1950-talet. Än finns det hopp kom 2013 och den läste jag också innan jag började blogga. Något som jag särskilt minns från boken är polioepedemin och att människor inte visste hur sjukdomen smittade utan trodde att barnen kunde drabbas av den genom att leka i en lövhög.

Om du vill få tips om fler böcker på dagens tema kan du gå till Ugglan & Boken.

20 kommentarer på “Tisdagstrion – Uniform

  1. Polis, polis potatismos är jag ganska säker på att jag läste när jag skickades över till vuxenböckerna i det lilla, lilla skolbiblioteket eftersom jag hade läst alla på barnavdelningen.

    Gilla

  2. Inser att jag bord läsa Larsmo, det har jag inte gjort. Men hittade en bortglömd oläst Wahlberg i hyllan så sent som i förmiddags … det jag läst tidigare av henne har jag gillat.

    Gilla

  3. Inser att jag inte läst en enda bok om Martin Beck, trots att jag gillat filmatiseringarna. Det får det bli ändring på.

    Gilla

Lämna en kommentar