Skyltsöndag #18 – Tomtens tvättpulver

Idag, sista skyltsöndagen före jul, tycker jag att det passar utmärkt att visa den här emaljskylten från Gamla Linköping.

Det är reklam för Lagermans tvättpulver som tillverkades av Tomtens tekniska fabrik i Göteborg. Fabrikens storsäljare var Tomteskur, Häxans putsmedel och Tomtebloss.

Och ja, jag dristar mig till att visa den här skylten idag fast jag inte har putsat och skurat. Ger den mig dåligt samvete med tanke på min obefintliga julstädning? Nej, inte särskilt mycket.

Titta in hos BP så hittar du fler söndagsskyltare.

12 kommentarer på “Skyltsöndag #18 – Tomtens tvättpulver

 1. Sådana gamla fina skyltar gillar jag. Vill titta in och önska dig God Jul och Gott Nytt år och jag tror faktiskt att jag har en gammal burk med sådant skurmedel som står någonstans och inte anväds. Att göra storstädning till jul har jag slutat med för länge sedan.

  Gilla

 2. Den där skylten är så gullig😃 Jag har förresten ett svagt minne av att mormor använde häxans putsmedel när jag var liten. Minns det för jag tyckte flaskan var spännande.
  Jag har inte heller putsat och inte städat nämnvärt mycket.

  Gilla

 3. Absolut älskar denna skylt! Perfekt tajming också. Den skulle jag gärna vilja ha här hemma och sätta upp på väggen! Gamla emaljskyltar har ”det” tycker jag.
  Å precis som du har det inte julstädats här, åtminstone inte än. Det är ju ändå mörkt ute, så man ser i alla fall ingen skillnad, eller hur!?
  En helt underbar skylt! Tusen tack för den och länken:-)

  Gilla

 4. Vilken underbar skylt 🙂 Känn dig inte ensamme på skurning och putsning. När man bodde hemma hos mor och far minns jag att man fick putsa kopparkittlar och mässing ljusstakar med just häxan 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s