Bokrean – kommer jag att köpa något?

Var ligger skärpan i den här bilden? Ja inte på bokreakatalogen i alla fall. Snart kommer den, bokrean, men jag känner mig inte särskilt taggad i år. För en inte helt ung kvinna som jag är känns det lite konstigt att Ålevangeliet redan reas ut. Så var det minsann inte förr. Allt går så snabbt nu för tiden. Det kan vara lite svårt att hänga med, men å andra sidan har jag ju nytta av snabbheten. Bara det att jag direkt kan kolla upp något som jag undrar över. Så var det minsann inte förr.

Finns det då något intressant på rean? Absolut. Edit Södergrans samlade dikter, det skulle kunna vara något för mig. Monsieur Andesmas eftermiddag av Marguerite Duras och två böcker av Elena Ferrante, absolut intressant, kanske vill jag ha dem i bokhyllan? Eller? John Fowles samlaren. Jag blir i alla fall påmind om den och den åker in i min läslista. Jag har läst Illusionisten och jag vill nog också läsa Samlaren. Och så finns mycket August Strindberg för den som vill ha det.

Sist men inte minst funderar jag på Anna-Karin Palms biografi om Selma Lagerlöf. Den är så omfångsrik så om jag ska läsa den behöver jag säkert äga den. Men vill jag?

Som ni märker känner jag mig lite vankelmodig inför årets bokrea. Förra året köpte jag lite och jag är nöjd med böckerna som kom hem till mig. Men hur blir det i år?

10 kommentarer på “Bokrean – kommer jag att köpa något?

 1. Å! Jag tycker att det är bättre i år än på länge och har förbokat ett gäng böcker som har stått på inköpslistan ett tag. Nu får jag dem till riktigt bra priser!

  Gilla

 2. Fick också katalogen i brevlådan idag. Men jag förstår att du lagt ”bild-)fokus på de lila tulpanerna. Håller helt med dig om att det ”var bättre förr”. Då var det inte andravalsböcker med dålig papperskvalitet och bokryggar som sprack efter en timmes läsning.
  Men ändå tänker jag att kolla. För på något konstigt sätt hittar jag alltid några böcker att ta med mig hem. Å Ålevangeliet har ju blivit så upphaussad att jag troligen faller för ”trycket” och köper det mot bättre vetande;-)

  Gilla

 3. När jag var i tjugoårsåldern var det så otroligt mysigt att gå runt i bokhandeln och titta och lyfta på böckerna, välja och vraka och komma hem med minst ett par kassar med fynd. Förra året köpte jag inga böcker alls på bokrean, men året innan beställde jag ganska många. Jag har fortfarande inte kollat upp vad som kommer på rean i år, förutom en bok som jag hade tänkt köpa förra året, men inte gjorde: Slotten i Loiredalen. Vi har besökt flera av dem, och det skulle vara roligt att lära mig ännu mer om dem så här i efterhand. Och läsa på och besöka ännu fler 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s