Vilken service!

Nu har jag äntligen förstått. Kanske har du gjort det för länge sedan, men jag skriver ändå ett litet inlägg här ifall någon ännu inte uppfattat det. Alltså: Om man är 70+ behöver man inte gå till biblioteket. Man kan låna ändå. Det finns flera möjligheter. Man kan fylla i ett formulär, eller man kan ringa. Man kan själv välja ut vilka böcker man vill låna, eller man kan låta bibliotekarien plocka ihop några förhoppningsvis lämpliga. Om man har svårt att ta sig till biblioteket kan man få böckerna hemsända. Man kan också gå dit, ringa när man står utanför och så kommer de ut med kassen.

Vi har nära till biblioteket så vi fyller i formuläret. Sedan hör bibliotekets personal av sig när de har lagt böckerna i kassen och så går vi och hämtar. Utomordentlig service för att minska smittspridningen. Tack för det!

Dessutom har de flyttat hyllorna där man kan hämta beställda böcker så att det är luftigare där och lättare att hålla avstånd och satt markeringar vid låneapparaterna för att besökarna ska hålla avstånd. Jättebra för dem som går in i biblioteket.

Det här gäller huvudbiblioteket i Linköping, men även filialer i stan har liknande service. Antagligen finns den här servicen på massor av orter runt omkring i landet. Så låna och läs!

3 kommentarer på “Vilken service!

  1. Fin service! Tyvärr har jag ett tag kvar till 70, men jag åker snålskjuts på Fästmön som är riskgrupp och vi får förtur på hemkörning av matvaror. Alltid något! 😛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s