Tisdagstrion – Semesterläsning

Idag har vi fått uppgiften från Ugglan & boken att tipsa om läsning för semestern och mina tips är dessa:

Tips 1: Läs en skräcknovell av Edgar Allan Poe. Novell är ett bra format till semestern, kort och inte lika arbetskrävande som att läsa en roman. Det blir gott om tid för andra aktiviteter såsom badning, fiske, vandring i naturen, umgås med familjen och annat trevligt man kan hålla på med. Kanske tycker du att skräcklitteratur hör hemma under den mörka hösten? Ja, så kan man tänka, men det kan också vara så att den ljusa årstiden är den enda då du vågar läsa hemskheter. Som månadens novell här på bloggen har jag Amantilladofatet av just Edgar Allan Poe.

Tips 2: Läs en bok om djur. Det finns flera bra och trevliga böcker om djur som också har allvar och känsla – och som är tunna och därför kan passa på stranden eller i hängmattan. Samtal med en nötväcka av Björn von Rosen, Kerstin Ekmans Hunden, Doris Lessings Om katter och Niklas Rådströms Absint – historien om en blåmes är fina exempel på detta.

Tips 3: Läs en tegelsten. Kanske är det just på semestern som du har tid och kraft att ta dig an den där tegelstenen som står och väntar i hyllan eller som du länge tänkt att du vill läsa? Som exempel här har jag min värsta tegelsten: Jakobsböckerna av Olga Tokarczuk på 1057 sidor. Den har stått på min bokvagn sedan jul då jag fick den i julklapp. Jag tänker faktiskt läsa den just nu i juli. Faktum är att jag redan har börjat. Det blir spännande att se hur det går.

Titta gärna in hos Ugglan & boken så får du fler tips på semesterläsning.

25 kommentarer på “Tisdagstrion – Semesterläsning

  1. Jakobsböckerna har jag varit nyfiken på i flera år nu, känns det som. Såg nu att den finns som e-bok på Storytel. Sparade den där nu så att jag inte glömmer den igen 🙂

    Gilla

  2. Bra tips! Jag ska verkligen försöka läsa en tegelsten i Knausgårds sista del av Min kamp… Den har stått på hyllan under mitt sängbord i ett par år nu… 😮

    Gilla

  3. trevlig trio! maken stretar tappert med Jakobsböckerna och han verkar nöjd. jag har blivit jätteskraj av en filmad novell av Conan Doyle en gång när jag var ensam i sommarhuset

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s