Tisdagstrion – småkryp, spindlar och insekter

Det finns en hel del insekter i böcker och boktitlar upptäckte jag när jag funderade på dagens tema. Detta är mina tre:

Först har vi Flyg fula fluga av Patricia Cornwell. Under en tid läste jag alla böcker jag kunde hitta på biblioteket om rättsläkaren Kay Scarpetta och det här lär vara en av dem. Jag är inte helt säker på att jag har läst den. Det finns ganska många och det kan ibland vara svårt att skilja olika thrillers och deckare från varandra. Men de jag läste av Patricia Cornwell tyckte jag i alla fall var väldigt spännande. Titeln är en länk till förlagets text om boken.

Mörk fjäril av Margaret Drabble har jag läst och skrivit om här på bloggen. Den mörka fjärilen är Björkmätaren som finns i både en ljusare och mörkare variant. Titeln är en länk till mitt inlägg om boken.

Ur kackerlackors levnad av Inger Alfvén läste jag för länge sedan. Den handlar om kärlek och svartsjuka, om egoism och ansvar för andra människor. Den gjorde stort intryck på mig när jag läste den och titeln kommer från att en av personerna i den forskar på kackerlackor. Titeln är en länk till förlagets text om boken.

Om du tittar in hos Ugglan & Boken hittar du fler tips på böcker med insekter och småkryp.

22 kommentarer på “Tisdagstrion – småkryp, spindlar och insekter

  1. jag älskade Kay Scarpetta. och jag tycker mig har sett någon film eller TV – serie där KS spelades av en lång, blond amazon som var perfekt i den rollen. har alldeles glömt vad hon heter. Mörk fjäril har jag läst och även Alfvén

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s