Tisdagstrion – Lockande böcker från författare jag ännu inte har läst.

Det här veckan har vi fått en lätt uppgift av Ugglan & Boken. Åtminstone är det så för mig. Det finns betydligt fler än tre författare som jag aldrig har läst något av men som jag vill läsa. De tre som jag skriver om här har jag tänkt på under lång tid och deras böcker har legat länge i min läslista.

Men inte den första, Efterbörd av Rachel Cusk. Den har nyligen kommit ut på svenska men jag köpte den engelska utgåvan, Aftermath, och nu står den på min bokvagn och väntar. Efterbörd är självbiografisk och handlar om författarens skilsmässa. Men före Efterbörd kom hennes trilogi Konturer, Transit och Kudos ut på svenska och den första delen har funnits länge i min läslista. På originalspråket kom Efterbörd ut före trilogin så därför vill jag läsa den först.

Ida Jessen är en dansk författare med en stor produktion och hon är ledamot av Danska akademien. Hon har fått priser för både En ny tid och Doktor Bagges anagram och de två böckerna har jag haft i läslistan länge.

Johannes Anyuru är en svensk poet, dramatiker och romanförfattare som jag aldrig har läst fast jag blir påmind om honom då och då eftersom han ibland är med i Babels författarpanel. Hans roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar har jag haft länge i läslistan. Den utsågs till Augustprisvinnare 2017 och den tillhör alltså de böcker som har vunnit Augustpriset men som jag inte har läst.

Författarlänkarna går till Wikipedia och boktitellänkarna går till förlagen.

31 kommentarer på “Tisdagstrion – Lockande böcker från författare jag ännu inte har läst.

  1. Den måste bli läst, men den står också på min läsvanor och jag tänker starta ett eget litet projekt nästa år, att läsa de Augustprisvinnaren i skönlitterära klassen som jag inte har läst så mycket talar för att jag kommer till skott.

   Gilla

 1. Har läst Konturer och Transit av Cusk, och ska såklart läsa ut hela trilogin. Mycket bra, tycker jag! Vill läsa Efterbörd också. En ny tid har jag också läst och gillat, men precis som du har jag Anyurus bok oläst.

  Gilla

 2. Anyurus bok syntes ju precis överallt, hela tiden, ett tag. Underligt nog så blev jag aldrig sugen på att läsa den, men det kanske jag blir nu, när den inte spammar mig 🙂

  Gilla

 3. Johannes Anyurus bok står som pocket i bokhyllan, har stått där länge nu. Påbörjade lite, men verkade så snårig, fastnade inte, får väl ta tag i den igen nu när möjligheten att låna böcker på bibliotek inte längre finns. Kanske blir de olästa i hemmahyllan lästa nu? 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s