Föresatser inför det nya året

Nyårslöften brukar jag inte ge, men jag har några bokliga föresatser. För det första tänker jag fortsätta med Tisdagstrion som Ugglan & Boken så föredömligt håller igång, och också med Monikas Hett i hyllan på torsdagar eftersom jag tycker att det är så roligt och att det ger så mycket att titta närmare på alla hyllvärmarna som står här hemma. Månadens novell kommer jag också att fortsätta med eftersom det får mig till att läsa noveller. Och så lyrik förstås. Jag kommer att fortsätta med att försöka läsa en dikt om dagen.

Sedan har vi hyllvärmarprojektet. Det gick utmärkt att läsa böckerna i mitt projekt Hyllvärmare2020 så nästa år blir det hyllvärmare2021. Det kommer jag att presentera nästa vecka.

Förra året var jag med i Månadens språk som Scyllas Hylla drev. Det var mycket givande och det fick mig att titta efter böcker som jag annars inte hade läst eller ens vetat att de fanns. Men i år väljer jag ett par egna projekt istället och de är Projekt längst bak i min läslista och Projekt litterära Augustprisvinnare som jag inte har läst. Augustprisvinnarprojektet är nog inte så svårt att förstå men Längst bak i min läslista kanske kräver en förklaring.

Som många andra bokläsare har jag en lista över böcker som jag vill läsa. Det dyker upp intressanta böcker på bloggar, på Instagram, på tv och i tidningar och så kommer det tips från människor jag känner. De böcker jag tycker verkar intressanta skriver jag upp. Ja, jag skrev upp dem. Sedan augusti 2019 för jag in dem i min villäsalista på Goodreads. Den är ganska lång och jag lägger ständigt till böcker där. Dessutom läser jag böcker som aldrig har kommit in i listan. På Goodreads kan man sortera sin lista på olika sätt, till exempel enligt de datum när de har hamnat där. Listan kan sorteras i både stigande och fallande datumordning så det är lätt att se vilka böcker som har legat där längst. Men det hjälper inte. Jag behöver starta ett projekt för att beta av lite böcker längst bak i listan.

Men nu är det nog om kommande projekt. I morgon på Nyårsafton tar jag bloggledigt så därför vill jag passa på att önska er alla Gott Nytt År. Låt oss hoppas att 2021 blir bättre än 2020. Det finns stora möjligheter till att det blir så.

Vi ses nästa år!

6 kommentarer på “Föresatser inför det nya året

    1. De är inte så stora. Jag förväntar mig inte nödvändigtvis att jag ska läsa alla Augustprisvinnaren som jag inte läst nästa år. Och med böckerna i min läslista går det som det går. Men det känns bra att ha något att sträva efter. Tack för nyårshälsningen och jag hoppas att vi alla får ett bra slut och en fin början.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s