Hyllvärmare 2021

Nytt år och nya projekt. Jag har läst hyllvärmare i projektform i två år nu och det fungerar utmärkt för mig. Här ser ni nu mina tolv hyllvärmare som jag tänker läsa i år. De är:

 • En liten bok om ondska av Ann Heberlein
 • Elise eller det riktiga livet av Claire Etcherelli
 • Liljekronas hem av Selma Lagerlöf
 • Norrlands Akvavit av Torgny Lindgren
 • En kort berättelse om traktorer på ukrainska av Marina Lewycka
 • Orientexpressen av Graham Greene
 • Öken av J.M.G. Le Clezio
 • Quinnan och doktor Dreuff av Mare Kandre
 • Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt
 • Ulysses av James Joyce
 • Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström
 • Öar i strömmen av Ernest Hemmingway

På Instagram får de här hyllvärmarna taggen #hyllvärmare2021 och det brukar vara ett antal Instagrammare som lägger ut hyllvärmarna som de läser märkta med en sådan tagg. För mig fungerar det så bra att göra ett hyllvärmarprojekt. Då vet jag att de här tolv böckerna kommer att bli lästa. Jag gör en särskild hylla för hyllvärmare2021 på Goodreads. Då kan böckerna stå kvar på sina platser i bokhyllorna för jag har ändå ordning på dem digitalt och ser lätt vilka som återstår att läsa.

Läser du också hyllvärmare i år?

16 kommentarer på “Hyllvärmare 2021

 1. Jag har också satsat på 12 per år två år i rad men i år satsar jag på 30 st och att helt enkelt läsa dem kronologiskt utifrån inköpsdatum. Jag skriver mer om det på bloggen imorgon.

  Gilla

  1. Att läsa dem efter inköpsdatum verkar vara en bra idé. – Förutsatt att men vet när man har skaffat boken. Så är det inte hemma hos oss. 30, det var riktigt många. Jag vill inte bestämma mig för fler än 12 eftersom jag vill hinna läsa en massa annat också. Men kul att du också kör ett hyllvärmarprojekt.

   Gilla

   1. Jag ställer upp mina efter när jag skaffat dem och skriver upp dem så jag vet vilken månad och år jag köpt/fått dem. Ja, det anar många men jag vill verkligen få ner antalet hyllvärmare så att jag på sikt kan hinna läsa mer ny litteratur också!

    Gilla

 2. Jag har inte hyllvärmare som ett särskilt projekt, men det händer att jag plockar fram en sådan bok emellanåt. Det är väl snarare så att jag som skolbibliotekarie har en del ungdomsböcker liggandes som vidarebefordras till barnen. Däremot såg jag i din bokhög en titel som jag har planerat att läsa under 2021, fast det kommer inte att ske förrän i december. ”Orientexpressen” av Graham Greene har jag valt för Helmets läsutmaning 2021 i kategorin ”Någon reser med tåg i boken”.

  Gilla

  1. Det finns en hel del olika läsutmaningar och det är ju jättebra. Vad gäller Graham Greene så har vi en lång rad böcker av honom som jag inte har läst, men Orientexpressen var den jag valde nu. Så får vi se vad vi tycker sedan när vi läser den.

   Gilla

 3. Från Holmes till Sherlock bara måste du läsa, den är så intressant! Några av dina övriga hyllvärmare har jag också läst och ingen har varit ”dålig”, enligt min mening.

  Gilla

 4. väldigt intressant hög får jag säga.
  jag har läst:
  En liten bok om ondska av Ann Heberlein
  Elise eller det riktiga livet av Claire Etcherelli
  Liljekronas hem av Selma Lagerlöf
  Norrlands Akvavit av Torgny Lindgren
  Ulysses har jag läst delar av

  Norrlands Akvavit var jag särskilt förtjust i

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s