Tisdagstrion – Böcker jag ser fram emot att läsa

Så är Tisdagstrion igång igen och det första som Ugglan & Boken vill veta är vilka böcker vi ser fram emot att läsa i år. Det är inte lite som jag vill läsa, mer än jag kommer att hinna med, så det här är tre exempel på böcker som jag hoppas läsa under 2021.

För ett tag sedan fick jag veta att Susanna Clarke hade kommit med en ny bok, Piranesi. Jag tyckte mycket om hennes roman Jonathan Strange och Mr Norell, om en magiker och hans lärling, så Piranesi vill jag väldigt gärna läsa. Den verkar vara mystisk och handla om en Piranesi som bor i ett stort hus med oändliga korridorer och tusentals statyer. Den finns inte översatt till svenska än så vitt jag kan se. Jag länkar titeln till förlaget.

När jag tittade på Bonniers vårkatalog för 2021 fick jag syn på Familjelexikon av Natalia Ginzburg. Jag får erkänna att jag inte kände till den här författaren innan dess, men det jag läste om boken och om författaren gjorde mig mycket intresserad. Natalia Ginzburg var en italiensk författare som levde mellan 1916 och 1991. Familjelexikon är ett porträtt av hennes italienska familj. Bonniers kommande bok är en nyöversättning. En tidigare utgåva kom på Brombergs 1981 med titeln Familjen. Jag länkar till Wikipedia och till förlaget.

Den röda boken heter Pengar på fickan. Den är skriven av Asta Olivia Nordenhof och den kommer på Norstedts i vår. Asta Olivia Nordenhof är en dansk författare som är född 1988. Pengar på fickan ska vara ett uppkäftigt danskt upprop mot kapitalismens samvetslösa profitjägare, en dröm om välstånd och ett porträtt av förlorad kärlek enligt förlaget och i centrum av berättelsen finns mordbranden på passagerarfartyget Scandinavian Star år 1990. Pengar på fickan gjorde succé i Danmark och har fått Per Olof Enquists pris.

Den som vill veta vad andra bokbloggare ser fram emot att läsa kan gå vidare till Ugglan & Boken. Det tänker jag göra.

17 kommentarer på “Tisdagstrion – Böcker jag ser fram emot att läsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s