Längst bak i min läslista #1-2

Då är det dags att starta mitt nya projekt Längst bak i min läslista. Det finns många intressanta böcker i den och när jag tittar på vilka två böcker som har funnits där längst tid hamnar jag i augusti 2019. Det var då jag gick över till Goodreads från en skriven lista. Jag tog med mig många böcker från den så därför kommer det att dröja länge innan jag hamnar i september i det här projektet. Kanske aldrig. Jag vet inte hur många böcker jag kommer att läsa på det här viset. Men nu startar jag och så får vi se hur det blir.

Allra längst bak hittar jag The Magic Toyshop av Angela Carter. Den har datum 23 augusti 2019. Jag måste ha sett boken på någon blogg och blivit intresserad. När jag senare funderade på den och undrade vad det var för slags bok och om den skulle stå kvar i listan läste jag på Wikipedia om författaren och insåg att jag ville läsa den, så jag köpte boken och sedan har den blivit stående på min bokvagn ganska länge.

Angela Carter (1940-1992) var en brittisk författare och journalist som skrev romaner, noveller och lyrik och även dramatik. Hon var feminist och och tillhörde de som skrev magisk realism. The Magic Toyshop är hennes andra roman och den kom 1967.

Näst längst bak i min läslista har vi så Den tid då ljuset avtar av Eugen Ruge. Den har funnits i listan sedan den 24 augusti 2019 men jag har haft den längre än så. Både den och The Magic Toyshop kommer från min skrivna lista. Och precis som Angela Carters bok står också Den tid då ljuset avtar på min bokvagn och det har den gjort länge, så länge att den har blivit en hyllvärmare. Jag tror att jag har plockat den från bokbytardisken som fanns på biblioteket förut. Om Den tid då ljuset avtar har jag skrivit i Hett i hyllan så jag länkar till det inlägget.

Ja nu startar jag alltså det här projektet. Jag har ingen planering som säger att jag ska läsa två böcker i månaden, eller något liknande. Det får ta den tid det tar, men när jag har läst de här två första böckerna räknar jag med att komma tillbaka och presentera de två nästa.

3 kommentarer på “Längst bak i min läslista #1-2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s