Tisdagstrion – Färgglada omslag

Nog blir jag lite piggare och gladare när jag ser böcker med färgglada omslag och här i min tisdagstrio idag är det färgglatt så det förslår. Här finns två böcker som jag har läst och skrivit om och en som kommer i år.

Nu behöver det färgglada omslaget inte alls betyda att innehållet i boken är glatt och trevligt. Det är det inte i de två böckerna som jag har läst och jag räknar med att det inte heller är fallet med den tredje. Men de är bra, också den jag inte har läst, räknar jag med.

Ett barn av alla folk är andra delen i Burukvartetten av Pramoedya Ananta Toer. Liksom den första delen, Människornas jord, handlar den om Minke, en indonesisk ung man som kämpar med att hitta en väg i livet i slutet av 1800-talet i ett koloniserat land där den infödda befolkningen förtrycks.

När jag tittade på Bonniers vårutgivning hittade jag denna färgglada bok, Hundparken av Sofi Oksanen. Den ska vara en psykologisk thriller där ett girigt Helsingfors och ett korrumperat Ukraina möts och handla om två kvinnor, Olenka och Darja. Jag blev genast intresserad. Utgivningsdagen är på fredag.

Sympatisören av Viet Thanh Nguyen läste jag förra året eftersom jag var med i månadens språk och det var vietnamesiska i april. Huvudpersonen i romanen är mullvad och har arbetat för Sydvietnams underrättelsetjänst i den nordvietnamesiska. Intressant och spännande, otäck och rolig.

Ett barn av alla folk och Sympatisören länkar jag till mina inlägg och Hundparken länkar jag till förlagets sida.

Om du vill se fler färgglada bokomslag kan du titta in hos Ugglan & Boken.

25 kommentarer på “Tisdagstrion – Färgglada omslag

  1. Ojojoj vilka färgglada omslag! Sympatisören är jag sugen på, hade den till och med hemma från biblioteket en sväng, men sen kom andra böcker emellan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s