Karavan

En glädjande postförsändelse kom förra veckan. Petra som driver bloggen Scyllas hylla har givit mig en fin present, en prenumeration på tidskriften Karavan. Tack snälla Petra! Hoppas att du får många medbloggare i projektet Månadens språk. Här ser ni. Månadens språk innebär inte bara att man vidgar sitt läsande och hittar en massa nya intressanta böcker och författare. Man kan få en fin present också. I alla fall fick jag en.

Nu hoppar jag själv över Månadens språk i år och kanske är det vettigt eftersom biblioteken i Linköpings kommun har varit stängda tills idag. Nu öppnar huvudbiblioteket men med kraftigt begränsade öppettider. Närbiblioteken är fortfarande stängda men på två av dem kommer det att finnas reservationsutlämning och på tre närbibliotek kan man återlämna böcker. Vi får se vad som händer i fortsättningen.

Emellertid. Fast jag satsar på andra projekt i år kommer jag säkert inte bara läsa svensk, brittisk och nordamerikansk litteratur. Jag blir sugen på flera böcker jag ser i Karavan och är biblioteket inte tillgängligt eller om jag inte känner mig bekväm med att gå dit finns det möjlighet att köpa en eller annan bok också.

Det här numret av Karavan innehåller mycket. Noveller, poesi, bokrecensioner och längre artiklar om några författare. Jag är intresserad av att bekanta mig med Alonso Cueto, Ocean Vuong och Scholastique Mukasonga, till exempel. Av David Grossman har jag tidigare läst På flykt från ett sorgebud och den var fantastiskt bra så jag läser gärna mer av honom. Karavanprenumerationen kommer absolut att innebära att min läslista blir längre.

4 kommentarer på “Karavan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s