Tisdagstrion – Böcker med titlar som börjar på S.

Det finns ganska många boktitlar som börjar på S så den här gången var inte uppgiften som vi fått av Ugglan & Boken särskilt svår. Här kommer tre böcker som jag läste eller läste i under 2020:

Samtycket av Vanessa Springora. Det är en självbiografisk roman som handlar om hur Vanessa Springora blev utnyttjad av en femtioårig uppburen författare som tonåring och hur det kulturella etablissemanget teg och till och med förespråkade detta elände.

Spel på många små trummor av Olga Tokarczuk har jag med idag dels för att jag räknar med att den är bra (Det var i alla fall den första novellen som jag har läst), dels för att uppmana mig själv till att läsa hela boken. Den första novellen heter Skåpet.

Svartsvala av Josefin Roos la jag ut ett inlägg om i december förra året, en roman om en kvinna som i ung ålder får en stroke och hur det påverkar hennes liv. Den är poetisk med en hel del fåglar.

Det var mina S-böcker. Vill du ha tips på fler kan du gå till Ugglan & Boken.

28 kommentarer på “Tisdagstrion – Böcker med titlar som börjar på S.

  1. Den är läsvärd. Det har varit intressant, om jag får säga så när det gäller så hemska företeelser, att ta del av olika vittnesbörd om övergrepp det senaste året. I alla fall är det positivt att det har börjat komma upp till ytan.

   Gilla

 1. En bok om nån som fått en stroke vill jag inte läsa. Det räcker så bra med min egen stroke. Men Olga T:s novellsamling skulle jag kunna tänka mig att läsa.

  Gilla

 2. ‘Samtycket’ har jag läst. Skrämmande. Jag älskar Tokarczuk, men just den har jag inte läst. Är väldigt sugen på ‘Svartsvala’ eftersom jag tyckte om hennes ‘Kura skymning’. Och jag blir ännu mer sugen när du skriver att den innehåller en hel del fåglar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s