Längst bak i min läslista #3-4

Då var det dags att ta en ny titt på listan över böcker som jag vill läsa. Jag tittar längst bak i boklistan, som ni vet. Och vad hittar vi där?

Jo, längst bak finns En kvinnas blekblå handskrift av Franz Werfel och den har funnits där sedan 24 augusti 2019 när jag förde över den till Goodreads från min anteckningsbok.

Franz Werfel (1890-1945) var en österrikisk författare. Bland annat var han pacifist, kompis med Franz Kafka och gifte sig med Alma Mahler. Eftersom han var jude var han tvungen att fly från Österrike när det hade blivit en del av Tyskland.

Jag har aldrig tidigare läst något av Franz Werfel så det ska bli spännande att stifta bekantskap med honom. Jag lägger en länk här till Nilsson förlag som har givit ut boken och ni ser där att det har kommit en till av Werfel, Studentjubileet. Och här är en länk till Wikipedias sida om författaren.

Då var det dags att titta lite på nästa bok i listan. Det är Den skeva platsen av Caterina Pascual Söderbaum. Inte heller denna författare har jag läst tidigare.

Katerina Pascual Söderbaum (1962-2015) var en svensk översättare, tolk och författare. Hennes bibliografi omfattar endast två titlar. Den skeva platsen är den andra och den tilldelades Sveriges Radios romanpris postumt 2017. Romanen ska vara en familjekrönika som skildrar Europas mörka nittonhundratal. Här är en länk till Wikipedias artikel om författaren. Och här är en länk till Bonniers sida om boken.

Också Den skeva platsen kom in i min Goodreadslista 24 augusti 2019. Det var många som jag förde in då från min skrivna lista. Hinner jag komma till 25 augusti 2019 i årets läsprojekt så blir jag förvånad.

6 kommentarer på “Längst bak i min läslista #3-4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s