Längst bak i min läslista #11-12

Där har vi först Mödrarnas Söndag av Graham Swift. Jag har aldrig läst något av Graham Swift tidigare och jag ser att flera andra böcker som han har skrivit har fått priser. Men det är den här som har hamnat i boklistan så det får bli den första. Romanen utspelas på 1920-talet och mödrarnas söndag är tydligen den dag som tjänstefolket får ledigt för att åka hem. Jag ser fram emot att läsa den och det skulle inte förvåna mig om någon mer av hans böcker hamnar i min lista.

Nästa bok i listan är Ingenbarnsland av Eija Hetekivi Olsson. Hon är född och uppvuxen i Göteborgsförorterna Gårdsten och Bergsjön och Ingenbarnsland är en barndomsskildring om flickan Miira. Jag har inte läst något tidigare av Eija Hetekivi Olsson men den här boken verkar intressant och när jag ser efter på Norstedts hemsida får jag veta att det finns en uppföljare, Miira från 2016, och att i juli kommer den tredje boken om Miira, De unga vi dödar. En trilogi alltså. Mer att läsa.

Hur ständigt det ena ger det andra och författare efter författare och bok efter bok letar sig in i min boklista …

6 kommentarer på “Längst bak i min läslista #11-12

  1. Jag antar att det är Mödrarnas Söndag du menar. Kvinnor i underläge. Det var de ofta förstås. Det blir spännande att läsa den och se vad jag tycker.

   Gilla

 1. Mödrarnas söndag är en av mina favoritböcker, särskilt första hälften. Det finns scener som är så återhållna, men så otroligt starka att jag aldrig kommer att glömma dem. Hoppas du också tycker om den.

  Gilla

 2. Mödrarnas söndag finns sannolikt i min Storytelhylla också, den är ju så omtalad. Ingenbarnsland lyssnade jag på. Författaren läser själv och dialogerna på ”förortsgöteborgska” är obetalbara.

  Gilla

  1. Mödrarnas söndag anses vara en mycket bra bok, men det vete sjutton om jag hade vetat om den om jag inte hade bloggat. Det ska bli spännande att läsa Ingenbarnsland sedan.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s