Att läsa Ulysses

Nu är det dags. Nu sätter jag igång. Äntligen ska jag läsa Ulysses. Jag vet inte om det kommer att gå i ett svep eller ej, men jag räknar med att det kommer att ta tid. Jag väljer att läsa den i svensk översättning för att inte göra det alltför svårt. Den här översättningen av Erik Andersson som kom 2013 ska vara bra.

Jag vet inte vad det är som gör att jag ger mig på tegelstenar mitt i sommaren. Då finns det så mycket annat än att läsa som man vill uppleva. Men förra året läste jag Jakobsböckerna av Olga Tokarczuk, i juli tror jag det var, och det gick utmärkt. Så nu är det dags. Nu ska jag ta mig an den här boken som jag har tänkt på i så många år. Nu behöver du inte vänta längre, Leopold Bloom, för nu ska jag snart lära känna dig.

6 kommentarer på “Att läsa Ulysses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s