Hett i hyllan #122 – Farliga zoner

Och så var det Eric Ambler som vi har en hel rad böcker av. Farliga Zoner ska vara äventyrlig och spännande.

Från baksidan: Farliga zoner är en verkligt spännande thriller, vars bakgrund är det jäsande, intrigerande Europa åren närmast före kriget. Huvudpersonen, en pank och äventyrslysten engelsk journalist, åtar sig att föra ”vissa värdepapper” från Nürnberg till ett hotell i Linz, och därmed kastas han in i en virvel av halsbrytande äventyr. Han blir misstänkt för mord, kidnappad, torterad och jagad av två ligor med politiskt mullvadsarbete på sitt program. Slutligen får han dock sina vedermödors lön och vinner till brud en ung, förtjusande ryska. Spänning och romantik inom samma pärmar – vad kan man mer begära?

Jaha. Nu vet jag handlingen i stort och hur det går. Då kan jag lugnt låta bli att läsa den här boken.

Farliga zoner av Eric Ambler, Bonniers 1946. Översättning: Martin Loya.

Hett i hyllan, där vi visar upp våra hyllvärmare, drivs av Bokföring enligt Monika.

6 kommentarer på “Hett i hyllan #122 – Farliga zoner

  1. finns det flera Ambler, namnet känns bekant… trist med avslöjande baksidor och för ingående recensioner… det ska inte avslöjas för mycket… spioner åldras väl ganska bra, Ian Flemings böcker har fyllt sextio år och funkar fortfarande.

    Gilla

    1. Baksidestexten gör att jag inte vill läsa. Den är alldeles för käck. Hej och hå, han blir torterad i förbifarten liksom och sedan slutar allt lyckligt. Det kan hända att boken är bättre än baksidestexten ger sken av förstås.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s