Hett i hyllan #127 – Västgötalagret

Det finns många hyllvärmare i våra bokhyllor och nu har jag kommit till Stig Claesson igen. Den här gången tror jag att jag har fått tag på en bok som jag kommer att tycka mer om än Flickor som jag läste 2020. Västgötalagret är självbiografisk, läser jag på baksidan.

Stig Claesson kan som få andra författare på några få sidor visa upp ett helt liv. 1965 utkom den självbiografiska romanen Västgötalagret i vilken han påminner oss om att det funnits en antisemitism djupt i det svenska folkhemmet, till och med bland de fattiga hyresgästerna i barnrikehusen på Söder i Stockholm.

Det är texten på bokens baksida, och ja, den vill jag läsa.

Västgötalagret av Stig Claesson, En bok för alla 1978.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

17 kommentarer på “Hett i hyllan #127 – Västgötalagret

  1. Jag är nästan säker på att jag läste något av honom i min ungdom, men det var så längesedan att jag inte minns vilken det kan ha varit. Däremot är jag helt säker på att det inte var denna.

    Gilla

  2. Men å! En bok för alla-utgåvorna… vilka fina titlar som gavs ut så! Jag köpte massor när jag var fattig student. Dock inte denna, har lite svårt för Slas böcker.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s