Hett i hyllan #131 – Brighton Rock

Brighton Rock är en thriller av Graham Greene som publicerades 1938. Den handlar om Pinkie Brown som är en tonårsgangster och den utspelas alltså i den undre världen men är också kritisk till den katolska kyrkan. Min man har läst den och säger att den är bra. Vi har boken på engelska också så kanske läser jag den på originalspråket. Vi får se. Men läsa den vill jag.

Från omslagets baksida:

Brighton Rock står som konstnärligt verk över frågan om moral och omoral. Denna lidelsefulla gestaltning av världen utan nåd är pessimistisk, men genom själva den konstnärliga intensiteten verkar den ändå befriande. — Den ger med frän humor briljanta miljöskildringar och dess bedövande starka realism är skarp som Pinkies rakkniv.”
Ingrid Arvidsson i Prisma.

Rock är en slags godis som liknar en polkagrisstång med omslagspapper och som säljs på badorter i England. Badortens namn brukar finnas på omslaget så en Rock kan likaväl heta Blackpool Rock om det är där den säljs.

Brighton Rock av Graham Greene, Norstedts 1978. Översättning: Erik Lindegren.

Vår utgåva på originalspråket:
Brighton Rock av Graham Greene, Vintage Books 2004.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

8 kommentarer på “Hett i hyllan #131 – Brighton Rock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s