Tisdagstrion – Frukt eller bär

Den första boken har ett stort granatäpple på omslaget. Det är Mary av Aris Fioretos, en skakande skildring om en ung kvinna som blir fängslad under den grekiska militärjuntans sista år. Den har jag läst under min bloggtid så titeln är en länk till mitt inlägg. Boken publicerades 2015.

Sedan har vi då Puttes äventyr i blåbärsskogen av Elsa Beskov. Det är en självklar bok i denna veckas trio som jag misstänker att jag inte är ensam om. Puttes äventyr i blåbärsskogen kom första gången ut 1901.

Längst till höger har vi Hjortronlandet av Sara Lidman. Ju mer jag tänker efter desto osäkrare blir jag på om jag har läst den eller inte. Har jag gjort det så är det länge sedan. Hjortronlandet är Sara Lidmans andra bok och den kom 1955. Den handlar om några familjer som bor i kronotorp mitt i myrlandet, en trakt där det är svårt att livnära sig på jordbruk. Jag måste nog läsa den här boken, omläsning eller inte.

Som vanligt har vi fått temat till dagens trio av Ugglan & Boken. Titta gärna in där så får du fler tips på böcker med anknytning till frukt och bär.

25 kommentarer på “Tisdagstrion – Frukt eller bär

 1. Det kan vara så att jag har läst Puttes äventyr i blåbärsskogen, många Elsa Beskow blev det när jag var liten, men i så fall minns jag det inte 🙂

  Gilla

  1. Att minnas vad man har läst är inte det lättaste, särskilt inte om det var länge sedan. Men jag skulle tro att de flesta av oss som inte är purunga i alla fall har sett boken.

   Gilla

 2. Puttes äventyr i blåbärsskogen minns jag nog från när jag var barn. Hjortronlandet har jag inte läst, men den har ju en härlig titel och det finns möjligheter att jag läser den någon gång.

  Gilla

 3. Finurligt av dig att tänka på Mary, det gjorde inte jag, trots att jag läst den. Hjortronlandet hade jag tänkt ta med, men när jag såg på Insta att du hade den, så försökte jag variera mig lite och valde Winterson – som typ ALLA har med, ha ha. Putte är fin. Jag får verkligen ”barnkänslor” ända in i magen av Beskows böcker.

  Gilla

 4. har också läst Mary. Putte var bara nödvändig att ha med. den betyder något speciellt för mig. tror inte jag läst Hjortronlandet men jag vet att jag läst Tjärdalen, som var jättebra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s