Hett i hyllan #146 – Letters to Alice

När jag nu tittar närmare på Fay Weldons bok Letters to Alice förstår jag inte varför den har stått så länge och väntat på bokvagnen. Den verkar mycket intressant. Fay Weldon har här skrivit ett antal essäer i brevform som handlar om varför man idag (1980-talet) bör läsa Jane Austen. Breven är ställda till en fiktiv ung student som heter Alice. På bokens baksida läser jag:

Alice, eighteen year-old student, has green spiky hair and is an aspiring novelist. A child of the modern age, she recoils at the idea of reading Jane Austen.
In a sequence of wonderfully original letters reminiscent of Jane Austen’s to her own neice, ”aunt” Fay examines the rewards of such study. Not only is her correspondence a revealing tribute to a great writer – it is also a fascinating exploration of the creativity and craft of fiction itself. Profound, witty and always diverting, it is a unique and valuable collection.

Ja, vad ska jag säga? Någon gång måste jag väl ge mig tid till att läsa den här hyllvärmaren.

Letters to Alice av Fay Weldon, Coronet Books 1985.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

6 kommentarer på “Hett i hyllan #146 – Letters to Alice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s