Tisdagstrion – Den förra, nu och nästa

Med andra ord är temat idag Den bok jag precis har läst, läser och ska läsa. Men nu är det så att inläggen till tisdagstrion brukar jag skriva lite i förväg så det här är situationen för en vecka sedan. Då såg det ut så här. Dessutom kan jag inte vara säker på att Blödningen blir min nästa bok. Ibland trillar det in böcker hastigt och lustigt som kommer emellan. I alla fall är det här tre bra böcker, räknar jag med. Blödningen har jag ju inte läst i ännu.

Tiken av Pilar Quintana är den som jag har läst. Hon är en Colombiansk författare och boken handlar om Damaris, en fattig kvinna som bor vid Stilla havets kust och som tar hand om en hund. Tiken är den hittills enda av hennes böcker som är översatt till svenska.

Den jag just nu läser är Esther kanske av Katja Petrowskaja., Hon är en Ukrainsk författare och boken handlar om hennes sökande efter släktingar. Hon kommer från en judisk familj vars medlemmar har bott i Polen och Ukraina, bland annat. Många mördades under andra världskriget och de som finns kvar är skingrade och bor i flera olika länder.

Blödningen av Lyra Koli har jag tänkt läsa ett bra tag. Ugglans teman för tisdagstrion gav mig en puff. Nästa tisdag ska vi ju ha tema Blod.

Om du vill veta vad andra bokbloggare läser just nu kan du titta in hos Ugglan & Boken.

29 kommentarer på “Tisdagstrion – Den förra, nu och nästa

 1. Människorna i Ukraina har drabbats av mycket elände, inte bara den senaste månaden. Ändå är det nog ett ganska okänt land för de flesta av oss.

  Gilla

  1. Skönlitteratur är så bra eftersom den ger fördjupning. Ukraina har ju en hemsk historia och var inget problemfritt land. Och så blir de överfallna av Putins Ryssland ovanpå det.

   Gilla

 2. Oj! Har inte läst någon av dessa!
  Själv växel-/parallelläser jag just nu. Nyss Catalana av Anna Lihammer och Ted Hesselbom, nu läser jag Vita hajar, svarta änkor och dödsänglar av Björn Fredriksson samt Natriumklorid av Jussi Adler-Olsen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s