Hett i hyllan #151 – The Black Cloud

På bokens baksida läser jag:
As soon as a strange dark patch in the sky is spotted by a young astronomer, it is clear something is wrong. The huge black cloud is unlike anything he has ever seen – and it’s headed straight for the solar system. If it continues on its course, it will block out the sun’s rays and wipe out life on Earth.

Det låter ganska spännande och The Black Cloud räknas också som en science fiction-klassiker. Jag har förstått att författaren tar upp frågan om vad intelligent liv är och hur det kan gestalta sig, vilket är mycket intressant. Romanen är skriven av Fred Hoyle (1915-2001) och den publicerades första gången 1957. Boken har min man köpt och den har stått tillräckligt länge i bokhyllan för att räknas som en hyllvärmare vad mig anbelangar. Men visst vill jag läsa den.

Fred Hoyle var en brittisk astronom och science fiction-författare. Han arbetade med teoretisk fysik och astronomi och hans främsta vetenskapliga insats ska vara att han har bidragit till förståelsen av kärnenergiprocesserna i stjärnor. Hans mest kända science fiction-roman är just the Black Cloud.

The Black Cloud av Fred Hoyle, Penguin Classics 2010.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

9 kommentarer på “Hett i hyllan #151 – The Black Cloud

    1. Nej, jag hade nog aldrig köpt den själv. Därför är det så bra att ha en man som läser annat än jag själv. Nu när jag känner till den här boken vill jag gärna läsa den.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s