Hett i hyllan #160 – Oskulden

Det är år 1955 och den unge engelsmannen Leonard Marnham arbetar som teletekiker i Operation Gold som är ett spionsamarbete mellan engelsmän och amerikaner i Berlin. De gräver en tunnel under den ryska sektorn för att avlyssna ryssarnas militära hemligheter. Så träffar Leonard den fem år äldre tyskan Maria och de blir kära i varandra. Men det uppstår komplikationer.

På omslagets flik läser jag:

När Leonard och Maria kommer hem efter sin förlovningsfest hittar de Marias f.d. man, en alkoholiserad krigsveteran, gömd i lägenheten. Detta blir upptakten till en serie mardrömslika händelser av sällan skådat slag.

Ja, nu undrar jag förstås vilka händelser det kan vara. Tidigare har jag läst flera spännande och intressanta böcker av Ian McEwan. Kärlekens raseri är en av dem och den var spännande som en thriller och bra skriven så att jag levde med och våndades över huvudpersonens svårigheter. Oskulden är den tidigaste boken av Ian McEwan som vi har i bokhyllan så det ska bli intressant att se om han var lika bra redan då. Men när den blir läst vet jag inte.

Oskulden av Ian McEwan, Alba 1990. Översättning: Frederik Sjögren.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

.

9 kommentarer på “Hett i hyllan #160 – Oskulden

  1. Vi blandar inte allt. Jag har poesin och min man har en massa faktaböcker. Men annat är blandat. Det finns både för- och nackdelar med det. Många fördelar, tycker jag eftersom jag får ögonen på en del som jag inte hade sett annars.

   Gilla

   1. Det låter bra. Men vad jag menar är att om min man hade alla böcker han har skaffat i egna hyllor skulle jag inte veta om allt intressant som fanns där. Nu stöter jag på dem i vår gemensamma hylla. Hett i hyllan är faktiskt en stor hjälp för att hitta böcker. Sedan beror det på vilket utrymme man har också, om det finns plats för var och ens hyllor på ett vettigt sätt. Men det viktigaste är väl att var och en organiserar sina böcker som det passar dem. 🙂

    Gilla

 1. Jag har läst en annan bok av honom (Hetta) och jag är faktiskt osäker på om det blir fler. Den passade inte mig alls, men jag brukar tycka att alla är värda en andra chans 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s