Hett i hyllan #164 – En studie i skräck

Det här är den andra av två Ellery Queen-böcker vi har i hyllan och denna har jag ännu inte läst. Det är en av många böcker som är inspirerade av Conan Doyles berättelser om Sherlock Holmes, en av alla de historier där Sherlock Holmes och doktor Watson har blivit personer som har funnits i verkliga livet. Ellery Queen, detektiven i den här boken, har fått ett manuskript – som alltså inte är skrivet av Conan Doyle utan av doktor Watson.

Jag läser på omslagets flik:

Men varifrån kom manuskriptet? Detta unika manuskript som berättade hur den store detektiven hade avslöjat Jack uppskärarens identitet!
Elley Queen tycker att det är någonting i berättelsen som inte stämmer. Och medan handlingen kastar mellan dagens New York och 80-talets London klarnar så småningom en 90-årig gåta och når sin våldsamma final i en förbluffande lösning.
En lösning som Sherlock Holmes visste och som Ellery Queen finner fram till – men som Watson aldrig anade …

En studie i skräck av Ellery Queen, Bra böcker 1973. Översättning: Roland Adlerberth.

Boken kom på originalspråket 1966.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

12 kommentarer på “Hett i hyllan #164 – En studie i skräck

  1. Jag är ganska säker på att det slank ner någon Ellery Queen när jag hade tagit mig igenom hela det lilla skolbibliotekets bestånd av ungdomsböcker och fick gå över till vuxenböckerna, men det är så många decennier sedan att det nog är preskriberat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s